2016. december 18., vasárnap

Tejfölös tormaleves

Hozzávalók: 1 db csülök, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál frissen reszelt torma, 2 evőkanál liszt, olaj, 2 dl tejföl, 2 dl főzőtejszín, só.

Egy egész csülköt (friss vagy füstölt) 4-5 liter vízben feltesszük főni. Lassú tűzön puhára főzzük. Beleteszünk egy közepes nagyságú vöröshagymát mikor megfőtt kivesszük. A csülök mikor megfőtt kivesszük és apróra feldaraboljuk visszatesszük a fazékba, hogy jól összefőjenek az ízek. Ízesítjük a frissen reszelt tormával és sóval saját ízlés szerint. Rántást készítünk 2 evőkanál lisztből, olajjal csipetnyi pirospaprikával. Ezt a rántást a levessel összefőzzük. 2 Dl tejfölt, 2 dl főzőtejszínt állandó kavarás mellett hozzáadjuk a leveshez. Addig főzzük, hogy jó sima és homogén  állagú legyen. Ha szükséges sóval, reszelt tormával, ecettel utána ízesítünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése