2017. január 12., csütörtök

Almás krémes piskóta

Piskóta: 7 tojás, 7 evőkanál liszt, 7 evőkanál porcukor, 1 evőkanál kakaó, 1 kis rum, 1 kiló alma.

Krém: 20 deka vaj, 20 deka porcukor, 2 és fél deci tej, 1 csomag vaníliás puding.

Máz: 1 tábla katica tej vagy ét csoki.

Egy közepes tepsi alját alufóliával kibélelünk, kissé megzsírozzuk. Az almát meghámozva vékony csíkokra szeleteljük (uborka szeletelővel) és az alufóliára tesszük. A tojásfehérjét kemény habbá verve a piskóta többi alkotórészét hozzárakjuk és belekeverjük óvatosan a kakaó és a rum kivételével. Így a felét az almára öntjük. Majd a megmaradt piskóta tésztához hozzákeverjük a kakaóport és a rumot. Majd a sárga tésztára öntjük óvatosan. Egy kicsit összerázzuk majd fél óra alatt kisütjük. A kisült tésztát egy süteményes deszkára kiborítva az alma felülre kerüljön. A krém alkotórészeiből a vajat habosra keverjük a porcukorral. A tejet a pudinggal sűrűre főzzük. Majd kihűlt egységeket összekeverjük. Ezt a krémet az alma tetejére kenjük. Végül csokimázzal leöntjük a süteményt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése