2017. január 12., csütörtök

Finom sütemény

Piskótához: 6 tojás, 15 deka porcukor, 2 evőkanál ecet, 7 evőkanál liszt, 1 csomag sütőpor, 3 deka kakaó.
Ezt szokott módon piskótaként kikeverve kisütjük.

Krém: 4 tojás sárgája, 2 deci tej, 1 csomag vaníliás cukor, 1 evőkanál liszt, 15 deka porcukor, 25 deka vaj.
A tojás sárgájából és a tejből meg a vaníliás cukorból a liszttel sűrű krémet főzünk. A kihűlt krémhez hozzákeverjük a porcukorral habosra kevert vajat.

Máz: 4 tojás fehérje, 20 deka kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor.
Az összetevőket gőz fölött felkeverjük krémes, habos állagúra.

Az elkészítése: piskóta tészta tetejére kenjük a krémet, majd rákenjük a mázat. Dekorációként lehet rá önteni csokimázat, esetleg reszelni lehet rá csokit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése