Tészta: 35 deka liszt, 25 deka vaj, 15 deka porcukor, 3 tojás sárgája, fél csomag sütőpor, kevés só.
Töltelék: 80 deka alma, 18 deka porcukor, 6 deci víz, 2 csomag pudingpor.
A tésztát összedagasztjuk majd két részre osztjuk. Az egyik felét kinyújtva a tepsi aljába tesszük. A másik felét kinyújtva felcsíkozzuk.
Az almát megpucolva felkockázzuk, majd a porcukorral és a vízzel összekeverjük és puhára főzzük. A pudingot kikeverve felfőzve melegen a meleg megpárolt almához öntjük. Az alma tölteléket a tésztára öntjük majd a csíkokra vágott tésztából rácsot készítünk a krémre. Készre sütjük. Vigyázat a friss sütemény nagyon forró.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése