2017. január 1., vasárnap

Pulyka pörkölt karfiollal és burgonyával

1 kg pulykahúshoz 4 közepes vöröshagyma, 1 kg burgonya, 1 darab lila hagyma, 1 kisebb fej karfiol, zsír, babérlevél, só, bors.
A vöröshagymát megdinszteljük a zsírban (minél több a hagyma annál finomabb a pörkölt, persze ízléses határokon belül), majd hozzáadjuk a felkockázott pulykahúst. Ekkor felöntjük egy kevés vízzel és hozzáadjuk a babérlevelet. Hús puhulásáig sózzuk borsozzuk. Miután félig megpuhult a hús hozzáadjuk a burgonyát és a karfiolt (a karfiolt előtte kisebb rózsákra szétszedjük), és a kockára vágott lila hagymát is hozzátesszük.
Miután kész akár tejföllel is lehet tálalni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése