2017. január 1., vasárnap

Túrosfagyi torta, nyári gyümölcsökkel

1 csomag babapiskótához 0,3cl likőr, 1/4 kg túró, 10 dkg sajt, 1 pohár tejszín, 1 tubus sűrített tej, 1 kispohár joghurt, 20 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, citromlé 1 evőkanállal, gyümölcsmártás, különböző bogyós gyümölcsök.
egy tortaformát étkezési fóliával kibélelünk, majd az aljára lepakoljuk a babapiskótát egy sorba. A likőrrel meghintjük. A túrót, a sajtot, a sűrített tejet, a joghurttal, a porcukorral és a vaníliás cukorral, a habosra vert tejszínnel és a citromlével összekeverjük. A kikevert masszát a piskóta alapra öntjük. Így a hűtőbe tesszük és félig megdermesszük. A gyümölcsök felét rászórjuk és visszatesszük a hűtőbe.
Tálalás előtt lecsatoljuk róla a tortaformát és a maradék gyümölccsel megszórva és a mártással leöntve kínáljuk a vendégeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése