Közel 1 kg eperhez 25dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3dl tejszín, 6 lap zselatin.
Megmossuk
az epret, majd 4-5 szem kivételével összeturmixoljuk az egészet. A
turmixolt eper negyedét félretesszük. A háromnegyed részt lábasba
tesszük, majd a cukrot hozzáadva felmelegítjük. Közben a vaníliás cukrot
is hozzákeverjük. Ha kész hűlni hagyjuk, és a szoba hőmérsékletű krémet
átpasszírozzuk. A tejszínből habot készítünk. A zselatin lapokat hideg
vízben megáztatjuk egy kicsit, majd kevés vízben feloldjuk a lapokat. Az
eperpüré felét a tejszínhabbal együtt a zselatinba keverjük. Poharakba
kitöltve az eperpürét is elosztjuk a poharakba. Majd a harmadik réteg a
turmixolt eper amit az elején félreraktunk negyed részt. A tetejét egész
eprekkel díszítjük.
Habot is tehetünk rá, esetleg olvasztott csokit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése