2017. január 1., vasárnap

Tejszínes eperkrém

Közel 1 kg eperhez 25dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3dl tejszín, 6 lap zselatin.
Megmossuk az epret, majd 4-5 szem kivételével összeturmixoljuk az egészet. A turmixolt eper negyedét félretesszük. A háromnegyed részt lábasba tesszük, majd a cukrot hozzáadva felmelegítjük. Közben a vaníliás cukrot is hozzákeverjük. Ha kész hűlni hagyjuk, és a szoba hőmérsékletű krémet átpasszírozzuk. A tejszínből habot készítünk. A zselatin lapokat hideg vízben megáztatjuk egy kicsit, majd kevés vízben feloldjuk a lapokat. Az eperpüré felét a tejszínhabbal együtt a zselatinba keverjük. Poharakba kitöltve az eperpürét is elosztjuk a poharakba. Majd a harmadik réteg a turmixolt eper amit az elején félreraktunk negyed részt. A tetejét egész eprekkel díszítjük.
Habot is tehetünk rá, esetleg olvasztott csokit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése