2017. január 12., csütörtök

Fagyi szelet

Tészta: 6 tojás, 25 deka cukor, fél csomag sütőpor, 9 evőkanál víz, 20 deka liszt, 10 deka darált dió. Mindenből piskótát sütünk.

Krém: 4 tojás sárgája, 3 evőkanál liszt, 1 csomag vaníliás cukor, 3 deci tej. Ezt felfőzzük, majd kihűtjük. 20 deka vajat, 20 deka porcukorral, 2 csomag vaníliás cukorral habosra kevert krémet készítünk és a kihűlt péphez keverjük. Ezt a kihűlt tésztára kenjük.

Hab: 4 tojás fehérje 20 deka porcukort gőz fölött felverünk. Ezt a habot a krém tetejére kenjük.

Csoki reszelékkel vagy csokimázzal díszítjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése