2017. január 17., kedd

Duna hullám

Tészta: 40 deka vaj felolvasztva, 40 deka cukor, 6 deka rétesliszt, 1 csomag sütőpor, 2 csomag vaníliás cukor, 7 tojás, meggy, 50 deka kakaópor,

Krémhez: 1 vaníliás puding, 25 deka vaj, 20 deka porcukor.

Tetejére: reszelt csokoládé.


A réteslisztet összekeverjük a sütőporral, a vaníliás cukorral, a tojás sárgájával, és a habbá vert tojás fehérjével. Két részre osztva az egyik felét a tepsibe öntjük és magozott meggyel megszórjuk a tetejét (ne sajnáljuk).
A másik felébe beletesszük a kakaóport, és ráöntjük a tepsiben lévő masszára. Majd megsütjük.
A pudingból készítünk krémet, majd a vajjal kikevert porcukorral összekeverjük. Ezt a krémet a kisült tésztára kenjük. Majd reszelt csokival megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése