2017. január 7., szombat

Bejgli

75 deka lisztet elmorzsolunk 30 deka zsírral, 10 deka porcukorral, pici sóval, citrom reszelt héjával,  2 tojással. 5 deka élesztőt 1 deci tejben felfuttatva a morzsalékhoz keverjük.Ha nem elég gyúrható akkor tejföllel pótolom a nedvességet.

Töltelék:
45 deka dió 3 deka cukor, 1 csomag vaníliás cukor, reszelt citrom héj, kevés tej (csak annyi tejet hogy ne legyen lágy a krém).

40 deka darált mák, 10 deka porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, reszelt citrom héj, kevés tej (csak annyi tejet hogy ne legyen lágy a krém).

Mindkettőhöz adhatunk mazsolát.



A tésztát 3 részre osztva kinyújtjuk, és a töltelékekkel megkenjük. Ezután feltekerve tepsiben elhelyezve meleg helyen kelesztjük 1 órát. majd egy órát kelesztjük hideg helyen. Ezután már lehet is sütni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése