75 deka lisztet elmorzsolunk 30 deka zsírral, 10 deka porcukorral, pici sóval, citrom reszelt héjával, 2 tojással. 5 deka élesztőt 1 deci tejben felfuttatva a morzsalékhoz keverjük.Ha nem elég gyúrható akkor tejföllel pótolom a nedvességet.
Töltelék:
45 deka dió 3 deka cukor, 1 csomag vaníliás cukor, reszelt citrom héj, kevés tej (csak annyi tejet hogy ne legyen lágy a krém).
40 deka darált mák, 10 deka porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, reszelt citrom héj, kevés tej (csak annyi tejet hogy ne legyen lágy a krém).
Mindkettőhöz adhatunk mazsolát.
A tésztát 3 részre osztva kinyújtjuk, és a töltelékekkel megkenjük. Ezután feltekerve tepsiben elhelyezve meleg helyen kelesztjük 1 órát. majd egy órát kelesztjük hideg helyen. Ezután már lehet is sütni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése