2017. január 7., szombat

Stíriai metélt

50 deka túró, 20 deka liszt, 4 tojás, 4 deka vaj, 3 deci tejföl, 1 citrom reszelt héja, mazsola ízlés szerint, 10 deka cukor, 1 csomag vaníliás cukor, csipetnyi só, 1 kiskanál olaj vagy zsír, 1 evőkanál zsemlemorzsa.


Az áttört túróval, egy tojással a liszttel kevés sóval egy kanál tejföllel gyúrt tésztát készítünk.Ujjnyi vastagságúra nyújtunk majd szintén ujjnyi vastagságúra vágjuk. Ezeket forró sós vízben kifőzzük majd lecsorgatjuk. A vajat 3 tojás sárgájával cukorral, tejföllel vaníliás cukorral citrommal, jól elkeverjük hozzáadjuk a mazsolát és a felvert tojás habot. A kifőzött tésztát ezzel a keverékkel óvatosan összevegyítjük és kikent morzsával hintett tepsiben előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése