2017. január 1., vasárnap

Kötözött oldalas

1kg csontozott oldalashoz egy nagy sárgarépa, egy-két szelet zeller, kevés petrezselyem zöldje, kis fej vöröshagyma, kisebb gumó fokhagyma, és a fűszerek.
A csontozott oldalasnak a belső részét fokhagyma zúzalékkal bedörzsöljük, majd megsózzuk. Vékony csíkokra vágjuk a zöldségeket, majd az oldalasra tesszük. Feltekerjük az egészet és átkötjük madzaggal hogy szét ne nyíljon. Kevés ideig pácolhatjuk ha akarjuk, de igazából nincs jelentősége mert kevés húst tartalmaz az étel.
Kizsírozott tepsibe tesszük a húst és kívülről is bedörzsöljük fokhagymával, majd sózzuk és borsozzuk is ízlés szerint. tehetünk mellé krumplit és szalonna szeleteket, esetleg sonka szeletet is.
Egy pohár vízzel megöntjük és alufóliával letakarjuk. Sütőben kb 2 óra alatt megpuhul, kemencében kb 2-2,5 óra kell neki. Ezután a fóliát levesszük a tetejéről és ha szeretjük paprika és paradicsom szeletekkel megszórjuk a tetejét. innentől kb 45-60 perc alatt megpirul a teteje is és már lehet is szeletelni és tálalni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése