1kg csontozott oldalashoz egy nagy sárgarépa, egy-két szelet zeller,
kevés petrezselyem zöldje, kis fej vöröshagyma, kisebb gumó fokhagyma,
és a fűszerek.
A csontozott oldalasnak a belső részét
fokhagyma zúzalékkal bedörzsöljük, majd megsózzuk. Vékony csíkokra
vágjuk a zöldségeket, majd az oldalasra tesszük. Feltekerjük az egészet
és átkötjük madzaggal hogy szét ne nyíljon. Kevés ideig pácolhatjuk ha
akarjuk, de igazából nincs jelentősége mert kevés húst tartalmaz az
étel.
Kizsírozott tepsibe tesszük a húst és kívülről is
bedörzsöljük fokhagymával, majd sózzuk és borsozzuk is ízlés szerint.
tehetünk mellé krumplit és szalonna szeleteket, esetleg sonka szeletet
is.
Egy pohár vízzel megöntjük és alufóliával letakarjuk. Sütőben
kb 2 óra alatt megpuhul, kemencében kb 2-2,5 óra kell neki. Ezután a
fóliát levesszük a tetejéről és ha szeretjük paprika és paradicsom
szeletekkel megszórjuk a tetejét. innentől kb 45-60 perc alatt megpirul a
teteje is és már lehet is szeletelni és tálalni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése