2017. január 1., vasárnap

Dió torta

A tésztához 6 tojás sárgáját és egynek a fehérjét a 20 dkg porcukorral kikeverjük, majd belekeverjük a 25dkg diót, kevés zsemlemorzsával. A 2 evőkanál rumot és a habbá vert tojásfehérjét hozzákeverjük a masszához. Majd fél óra alatt egy tortaformában kisütjük. A kész tésztát 3 lapra vágjuk.
A krémhez 30 dkg diót a 2 dl tejjel leforrázunk. Majd ha kihűlt hozzá keverjük a 15 dkg cukrot az 1 csomag vaníliás cukrot és a habosra kevert vajat.
A tésztalapok közé és az oldalát a krémmel kikenjük és darált dióval megszórjuk a tetejét és az oldalát. Tejszín habbal és színes cukorkákkal díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése