2017. január 17., kedd

Göngyölt hús Pataki tálban

10 szelet karaj, 10 szelet kolozsvári szalonna, 10 szelet trappista sajt, 5 deci tejföl, 2 kiló krumpli, 1 fej fokhagyma, 3 deci tej, pirospaprika őrlemény, kakukk fű, oregánó (szurokfű),  petrezselyem zöld, só.

A hús szeleteket kiklopfoljuk vékony szeletekre. A fokhagyma gerezdeket szeleteljük 3-4 részre, majd a tejbe rakjuk. A húsokat ebben a lében pácoljuk egy pár órát.
A húsokat pácolás után kiterítjük és a szeletekre rakjuk a szalonnát, és egy sajtot. Feltekerve a pataki tálba tesszük szépen sorba. A tetejét megszórjuk pirospaprikával. A felkockázott krumplit tejföllel összekeverjük, a fűszereket hozzátesszük, és a tejből kiszedett fokhagymát is belekeverjük. Ha kész akkor a húsra öntjük.
Ezután  a sütőben (2 órát) vagy kemencében (3órát) sütjük, majd a tetejét leszedve további egy órát visszatesszük kis hű fokon. Ilyenkor akár sajtot is lehet ráreszelni.

A pataki tálat elő kell készíteni vagyis előáztatás szükséges.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése