2017. január 1., vasárnap

Borsós sertéstokány

fél kiló pecsenyéhez negyed kiló borsó, 2 közepes vöröshagyma, zsenge cukkini, zöldség zöldje, 2-3 gerezd fokhagyma, kisebb fej lila hagyma, fűszerek és zsír.
A pecsenyét megtisztítjuk, és utána felszeleteljük kisebb csíkokra. Majd megpirítjuk a zsírban. majd a karikára vágott vöröshagymával pároljuk míg a hagyma nem lesz üveges. Ezután a félkarikákra szeletelt cukkinit is hozzátesszük az alaphoz. kis idő múlva a borsót és a zúzott fokhagymát is hozzátéve fűszerezzük sóval és borssal, és zöldség zölddel. Majd az utolsó pillanatban a lila hagymát is hozzáadjuk.
Rizzsel vagy tarhonyával tálaljuk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése