2017. január 28., szombat

Fagyi szelet

Tészta:
30deka porcukor, 20 deka liszt, 4 tojás sárgája, 10 evőkanál víz, 10 deka darált dió, 1 csomag sütőpor, 10 tojás fehérjéből készült hab.
Az összetevőket összekeverve kisütjük közepes hőmérsékleten.

Krém:
3 deci tej, 3 kanál liszt összekeverve felmelegítve, majd visszahűtve. 3 tojás sárgája20 deka porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 25 deka margarin csomómentesre keverve a lisztes tejhez keverjük. Majd a kisült tésztára kenjük.

Máz:
3 tojás fehérjét, 15 deka kristálycukort gőz felett simára keverjük. A krém tetejére kenjük.

Díszítésnek reszelt csokit használhatunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése