1 kg báránylapockához kevés zsír, két kisebb fej vöröshagyma, egy
kisebb csokor friss kapor, egy fél citrom héja és a leve (a mennyiség
növelésénél nem kell duplázni vagy háromszorozni a mennyiséget), kevés
babérlevél, 2 sárgarépa, 1 petrezselyem gyökér, egy pohár tejföl, egy
evőkanál liszt, só.
zsírban megpirítjuk a hagymát, majd a húst
dinszteljük egy kicsit. Miután fehér a hús széle a kaprot beledobjuk és
felengedjük vízzel, ekkor adjuk hozzá a babérlevelet és a citromot is.
Félig megpuhult húsnál adjuk hozzá a zöldségeket. Miután a zöldségek és a
hús is puha akkor behabarjuk a levest a tejföllel és a liszttel. Menet
közben sóval vagy ételízesítővel fűszerezzük. Aki szereti a levesben a
burgonyát azt a zöldségekkel együtt tehet bele azt is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése