2017. január 1., vasárnap

Kapros-citromos bárányleves

1 kg báránylapockához kevés zsír, két kisebb fej vöröshagyma, egy kisebb csokor friss kapor, egy fél citrom héja és a leve (a mennyiség növelésénél nem kell duplázni vagy háromszorozni a mennyiséget), kevés babérlevél, 2 sárgarépa, 1 petrezselyem gyökér, egy pohár tejföl, egy evőkanál liszt, só.
zsírban megpirítjuk a hagymát, majd a húst dinszteljük egy kicsit. Miután fehér a hús széle a kaprot beledobjuk és felengedjük vízzel, ekkor adjuk hozzá a babérlevelet és a citromot is. Félig megpuhult húsnál adjuk hozzá a zöldségeket. Miután a zöldségek és a hús is puha akkor behabarjuk a levest a tejföllel és a liszttel. Menet közben sóval vagy ételízesítővel fűszerezzük. Aki szereti a levesben a burgonyát azt a zöldségekkel együtt tehet bele azt is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése