2017. január 17., kedd

Banános tekercs

Tésztához: 6 tojás, 12 deka cukor, 1 csomag sütőpor, 4 deka kakaópor.
Töltelék: 2 deci tej, 2 evőkanál liszt, 1 tojás, 25 deka vaj, 15 deka porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 deka kakaópor, banán.

Tészta: a tojássárgáját a porcukorral kikeverjük, és a sütőport hozzákeverjük. A tojás fehérjét kemény habbá verve a tésztához öntjük és a kakaóporral együtt elkeverjük óvatosan. Kivajazott lisztezett tepsiben készre sütjük. Majd melegen feltekerjük mint a piskótát.

Töltelék: Sűrű krémet főzünk a tejből lisztből és a tojásból.a kihűlt krémhez a vajat és a porcukrot hozzákeverjük. két részre osztva az egyiket vaníliás cukorral a másik adagot kakaóporral keverjük készre.

Elkészítése: A tekercset óvatosan széthajtva a fehér krémet rákenjük, majd a barna krémet is rákenjük, vigyázva ne keveredjenek nagyon össze. A szélére banánt helyezve feltekerjük, hogy a banán középen legyen.
A kész tekercset 4-5 óra hűtőben tárolás után szeletelve tálaljuk. Esetleg csokimázzal leönthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése